SLAVNOSTNI SPREJEM MEDENE KRALJICE V HIŠI KRANJSKE ČEBELE V VIŠNJI GORI

Po slovesnem kronanju medene kraljice Rebeke Medved, ki je potekalo na sejmu AGRA konec avgusta,  ji je Čebelarsko društvo Stična v sodelovanju z Hišo kranjske čebele v Višnji Gori pripravilo slavnostni sprejem. Dogodek, poln čustev in ponosa, so obogatili številni gostje, ki so novi medeni kraljici izrekli dobrodošlico in čestitke ob njenem novem poslanstvu.

Predsednik ČD Stična, Anton Kastelic, je Medeno kraljico spremljal po slavnostnem špalirju, ki so ga pripravili krožkarji, v prireditveni prostor. V svojem uvodnem nagovoru je  izrekel toplo dobrodošlico novi medeni kraljici. Poudaril je, da bo s svojim zgledom navdih za mlade čebelarje in da bo njeno delo pripomoglo k večjemu zanimanju za čebelarstvo.

Dobrodošlico ji je izrekla direktorica Javnega zavoda za kulturo in turizem Prijetno domače, Maja Lampret, in ji zaželela veliko uspehov pri promociji slovenskega čebelarstva.

Župan občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad, je v svojem nagovoru poudaril pomen čebelarstva za regijo in izrazil podporo njeni vlogi pri ohranjanju te pomembne tradicije. Med gosti je bila tudi županja občine Trebnje, Mateja Povhe, iz katere prihaja Rebeka Medved. Ponosno je izpostavila, da bo s svojim delom na čudovit način zastopala ne le čebelarje, ampak tudi občino Trebnje.

Predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč, je v svojem nagovoru poudaril, da Medena kraljica ne bo le ambasadorka slovenskega čebelarstva, ampak tudi pomemben zgled mlajšim generacijam. Njena predanost in ljubezen do čebel bosta navdih za prihodnje generacije čebelarjev.

Med prisotnimi je medeno kraljico pozdravil tudi Branko Bratinščak, predsednik društva Medena kraljica Slovenije. Prireditve se je udeležil tudi, podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije, Janez Vencelj, predsednik ČZD Pomurje, Štefan Šemen, predsednik Regionalne čebelarske zveze Petra Pavla Glavarja, Anton Koželj, predsednik ČD Krka in Zagradec, Marjan Volaj ter številni čebelarke in  čebelarji.

Kulturni program so oblikovali perni pevec in čebelar Matej Vovk, glasbena skupina Preko srca ter učenci čebelarskih krožkov Osnovne šole Stična, podružničnih šol Višnja Gora in Temenica, ki so s svojim nastopom očarali zbrane. Njihovo sodelovanje je bilo dokaz, kako močno je čebelarstvo vtkano v mlade generacije, ki bodo to plemenito tradicijo ponosno ohranjale tudi v prihodnje.

 

Kastelic Anton, predsednik ČD Stična